Asociaţia I.S.E.A. (ONG) îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii comunităţii locale, acordând servicii socio-educative copiilor aflaţi în dificultate.

Asociaţia are în vedere înlăturarea sărăciei din sânul familiilor cu copii şi preîntâmpinarea riscului de abandon şcolar/familial.


Complete description - Romanian, French

joi, 16 aprilie 2009

Voluntariat

Şi adolescenţii ştiu să fie solidari


Asociaţia I.S.E.A. oferă un spaţiu material şi educativ corespunzător în Centrul social de zi Geppetto. Aici un număr de 40-50 de copii şi tineri sunt ajutaţi în pregătirea şcolară (efectuarea temelor) li se oferă un supliment nutriţional, posibilitatea de a li se spăla şi curăţa hainele, de a face baie. [...]

Citeşte restul articolului în comentariu
sau click aici.


Tereza Măriuţ

Un comentariu:

Unknown spunea...

Un gând deosebit de mulţumire adresăm elevilor Colegiului Andronic Motrescu care exprimându-şi dorinţa de a face ceva deosebit în timpul lor liber au ajuns să colaboreze la activităţile Centrului de zi Geppetto fiind susţinuţi de profesorii diriginţi Cristina Viţega respectiv Angelica Pîslar. Activităţile lor sunt bine conturate în cadrul proiectului de acţiune comunitară intitulat „Noua ne pasă”.
Având în vedere că tinerii de liceu din lipsă de preocupare îşi petrec timpul în faţa televizoarelor, a calculatoarelor, prin discoteci şi baruri, activităţi care dezvoltă şi întreţin sentimentul de inutilitate, am considerat că implicarea acestora în ameliorarea situaţiilor dificile din viaţa copiilor Centrului social de zi Geppetto ar forma responsabilitatea, stima de sine şi încrederea în forţele proprii.
Acest proiect se bazează pe voluntariat, implicare, angajament şi responsabilitate. Prin astfel de acţiuni şcoala devine mai flexibilă, elevii depăşesc graniţele fizice pentru a derula activităţi în folosul altor copii, care din diverse motive sunt defavorizaţi sau marginalizaţi.
Imaginea şcolii care se întinde doar până la poarta acesteia este schimbată. Elevii şi copiii beneficiari ai Centrului înţeleg şi simt efectele pozitive ale implicarii în acţiuni comune. Şcoala urmăreşte ca tinerii să devină oameni responsabili, cu valori solide, atenţi la cei din jurul lor. Împreună se formează şi dezvoltă abilitatea de a trăi într-o comunitate unită şi solidară, abilitate ce nu se moşteneşte, ci se dobândeşte prin implicare în acţiuni concrete.
Scop Centrului este lupta împotriva excluderii din structurile sociale a copiilor care provin din familii cu dificultăţi materiale şi care sunt în risc de abandon şcolar promovând dezvoltarea umană şi dreptatea socială prin îmbunătăţirea nivelului de educaţie, alimentaţie şi igienă.
Activităţile de voluntariat au început în septembrie 2008 şi se vor încheia în septembrie 2009 având următoarele obiective:
- Promovarea şi încurajarea simţului de apartenenţă la comunitate (coordonarea desfăşurării de activităţi extraşcolare cu implicaţii sociale).
- Implicarea comunităţii rădăuţene în procesul de integrare socială a copiilor din familii cu risc social ridicat.
- Cooperarea cu scopul dobândirii de abilităţi de relaţionare pozitivă şi eficientă.
- Socializarea cu copiii în risc social ridicat din comunitatea locală.
În activităţi de voluntariat sunt implicaţi şi elevi mai mici, din clasa a VII-a C, de la Scoala generală nr. 5 Bogdan Vodă care împreună cu doamna dirigintă Rita Bâtă, oferă zilnic sprijin alimentar copiilor Centrului social de zi Geppetto. Acesti elevi renuntă la o parte din cornul cu lapte şi branza pe care le primesc la şcoală, aducându-le în Centru personal spre bucuria nespusă a copiilor beneficiari.
În acest timp de sărbătoare dorim să înălţăm şi noi, Sora Ştefania şi Sora Felicitas un gând de mulţumire pentru toţi cei ce ne-au fost alături. Acest gând, sau mai bine zis rugă, se înalţă către Dumnezeu pentru a-i mulţumi că ne-a dăruit şansa de a trăi în mijlocul unei comunităţi în care s-au găsit destui oameni de bine care, cu o inimă caldă şi deschisă ne ajută să putem veni în ajutorul copiilor nevoiaşi.
Dorim sa mulţumim Mariei, Florenţei, lui Vivi, Matei, Tiron şi Doru dar şi firmelor Sc Serjexim, SC Lactob SRL, SC Zada, Schweighofer Holzindustri care ne-au fost alături acordându-ne un sprijin material, financiar şi afectiv. Lor le adresăm aleasa noastră consideraţie şi mulţumire. Dumnezeu să vă răsplătească tot binele făcut! Fiecare gest oricât de mic a fost pentru aceşti copii o şansă în plus, un zâmbet încurajator, o speranţă spre mai bine.

Activităţile Centrului Geppetto

Excursiile Centrului Geppetto

Vizitarea familiilor